Fritidskajakker

Fritidskajakker er kort sagt ”godt vejrs” kajakker. De er gode begynderkajakker og meget velegnede til roere, der vil føle sig trygge på vandet og kun sejler i godt vejr og tæt på kysten. Fritidskajakker er ukomplicerede - alle kan ro en fritidskajak.

Fritidskajakker er brede og derfor meget stabile. De har stort cockpit, så ind- og udstigning er nem – og så har de komfortable sæder og en god cockpit komfort. De er også korte, så de er nemme at transportere og manøvrere på vandet.

 

En kort og bred kajak er langsommere end en lang og slank kajak. Fritidskajakker er derfor langsommere end havkajakker og ikke så velegnet i områder med større bølger eller meget vind.  Fritidskajakker minder om kajakklubbernes turkajakker – ofte blot med bedre sæder. Vores modeller er produceret i plast for at gøre dem robuste og lette at vedligeholde. De kan tåle at sejle op på stranden

 

Vi har valgt betegnelsen ”fritidskajakker” som oversættelse fra den amerikanske betegnelse ”Recreational Kayaks”. Kajaktypen er endnu ret ny i Danmark, men meget udbredt i Sydeuropa og Nordamerika.

 

Prøv før du køber

 

Kajakkerne opleves forskelligt når man kommer på vandet. Vi anbefaler derfor at du prøver en eller flere kajakker for at finde den model der passer bedst til dig, dit behov og dit budget.

Du kan leje alle vores kajakker for at prøve dem, der er mest sandsynlige valg for dig. Hvis du derefter vælger at købe en af vores modeller, så fratrækker vi din leje fra købsprisen.

 

 


tekst bund test